Dato

Genre

Søg


Vælg en eller flere genrer

Viser 136 events på Amagerbrogade mellem 19. feb. og 20. mar. 2018

19 Feb Andet

Babysalmesang Hold 1

Man. d. 19. februar 2018, kl. 13.30-14.15.
Sundby Kirke, Amagerbrogade 71, København S
Babysalmesang for 2-6 måneder.
Vis kort
19 Feb Andet

Babysalmesang Hold 2

Man. d. 19. februar 2018, kl. 14.45-15.30.
Sundby Kirke, Amagerbrogade 71, København S
Babysalmesang for 7-12 måneder.
Vis kort
19 Feb Foredrag

Historieklubben 5: Københavns Stadsarkiv UDSOLGT

Man. d. 19. februar 2018, kl. 15.30-17.
Entré: 50 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset, Jemtelandsgade 3, København S
Stadsarkivaren, Peter Wessel Hansen, viser rundt i Stadsarkivet. Arrengementet er desværre UDSOLGT. Se Stadsarkivet som du normalt ikke ser det Rundvisning ved Peter Wessel Hansen, arkivar og ph.d. i historie, forsker i Københavns og fattigdommens historie. Arrangementet, der tager 1-1½ time, byder på en rundvisning i arkivet - også de steder, hvor publikum normalt ikke kommer. Vi skal se udvalgte arkivalier fra Stadsarkivets samlinger, der rummer alt fra middelalderpergamenter til Folkeregisterkort. Hør historierne Han vil desuden fortælle en række historier, der bygger på arkivalier fra Stadsarkivets samlinger, og som vil bringe os helt tæt på fortidens mennesker og begivenheder. Vi mødes i Rådhushallen, indgangen ved Stadsarkivet. Medlemskab af historieklubben Det enkelte arrangement koster altid 50 kroner. Hvis du er interesseret i 3 eller flere af arrangementerne, kan du købe medlemskab for 150 kroner, som giver adgang til alle 6 arrangementer
Vis kort
19 Feb Andet

Børnerytmik

Man. d. 19. februar 2018, kl. 16-16.45.
Sundby Kirke, Amagerbrogade 71, København S
Børnerytmik for 1½ - 3 år.
Vis kort
20 Feb Foredrag

Foredrag: På rumsafari blandt Mælkevejens planeter (via livestream fra AU)

Tir. d. 20. februar 2018, kl. 19-21.
Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset, Jemtelandsgade 3, København S
Tag med på en svimlende opdagelsesrejse ud i Universet og hør om nogle af de fascinerende og helt anderledes verdener, som findes milliarder af kilometer borte. Aarhus-astronomerne deltager i NASA's mission, TESS, hvor et nyt rumteleskop opsendes i 2018. Foredrag ved professor i astrofysik Hans Kjeldsen, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet.

I aften kommer du med på en svimlende opdagelsesrejse ud i Universet og hører om nogle af de fascinerende anderledes verdener som findes milliarder af kilometer borte.

Med teleskoper placeret på satellitter i rummet har astronomer gennem de sidste godt 20 år opdaget flere tusinde planeter omkring andre stjerner end vores egen Sol. Disse planeter kaldes for exoplaneter. Exoplaneterne er ikke blot fjerne udgaver af de planettyper vi kender fra vores eget solsystem, men viser en fascinerende variation i opbygning, størrelse, overfladeforhold og baner om deres sol.

I foredraget "besøger" vi vandplaneter, klippeplaneter og gigantiske gasplaneter og hører om de forhold som findes på planeternes overflader og i deres atmosfære. Der findes glohede klippeplaneter hvis overflade er dækket af et flydende lavahav, og planeter som hovedsageligt består af flydende vand - et flere tusinde kilometer dybt hav. Andre exoplaneter har kulsorte skyer i en varm gasholdig atmosfære. Undersøgelserne af exoplaneterne har vist at vores eget Solsystems store gasplaneter som Jupiter og Saturn er sjældne, mens planeter på størrelse med Jorden findes i baner om stort set alle stjerner i Mælkevejen.

På det seneste har astronomernes nye fund af planeter, som minder om vores egen Jordklode, startet en diskussion af om disse nye verdener rummer mulighed for liv som vi kender det her på Jorden. Astronomerne ved Stellar Astrophysics Centre ved Aarhus Universitet har igennem en årrække været knyttet til NASA's rumteleskop Kepler og har i samarbejde med forskere verden over udnyttet det rumteleskop som er ombord i Kepler til at finde og undersøge nye exoplaneter.

Aarhus-astronomerne er også udvalgt til at deltage i NASA's næste exoplanet-mission, TESS, hvor et nyt rumteleskop opsendes i 2018. Desuden deltager Aarhus-forskerne i planlægningen af den europæiske PLATO-satellit som forventes at blive sendt i rummet i 2026. I foredraget vil Hans Kjeldsen fortælle om de seneste nye forskningsresultater og om de muligheder som både disse fremtidige rummissioner og de store jordbasserede teleskoper, som er under opførelse, åbner for.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Vis kort
21 Feb Andet

Børnekor

Ons. d. 21. februar 2018, kl. 15.15-16.30.
Sundby Kirke, Amagerbrogade 71, København S
Deltagelse er gratis og tilmelding er ikke nødvendig. Alle børn kan lære at synge, så der er ingen optagelsesprøve. Mød op en onsdag og syng med! Korleder er Rosemaria Rex Børnekor (fra 2. klasse) kl. 15.15 - 16.30. Hvis der er optaget i kirken, er vi i menighedshuset
Vis kort
21 Feb Andet

Spirekor

Ons. d. 21. februar 2018, kl. 16.40-17.30.
Sundby Kirke, Amagerbrogade 71, København S
Deltagelse er gratis og tilmelding er ikke nødvendig. Alle børn kan lære at synge, så der er ingen optagelsesprøve. Mød op en onsdag og syng med! Korleder er Rosemaria Rex. Spirekor (0. 1. klasse) kl. 16.40 - 17.30. Hvis der er optaget i kirken, er vi i menighedshuset
Vis kort
22 Feb Rock/Pop

Rickie Lee Jones - Udsolgt

Tor. d. 22. februar 2018, kl. 20.
Entré: 325,00 DKK Køb/bestil billet
Amager Bio, Øresundsvej 6, København S
Den Grammy-vindende sangerinde Rickie Lee Jones vender tilbage til Danmark giver koncert i Amager Bio 22. februar. Den nu 62-årige sangerinde Rickie Lee Jones startede karrieren med inspiration fra blandt andet Joni Mitchells folk Van Morrisons jazzede stil. Sådan lyder det på hendes første single, "Chuck E.'s in Love", der stadig er hendes største hit. Rickie Lee Jones' selvbetitlede debut er tilbage fra 1979, men den amerikanske singer-songwriter turnerer stadig aktivt indspiller jævnligt nye sange. Hendes seneste anmelderroste album The Other Side of Desire kom i 2015 efter seks års albumpause.
Sidste Rickie Lee Jones gæstede Danmark, var hun forbi et fyldt Amager Bio gav en, ifølge Gaffa, fremragende koncert. Nu vender hun tilbage til selvsamme spillested, spreder atter magi med sine følte tryllebindende melodier fabelagtige vokal.

Dørene åbner 19.00

Se mere på
www.rickieleejones.com/
www.concerts.dk
www.facebook.com/icoconcerts
www.amagerbio.dk
Vis kort
23 Feb Gudstjeneste

Stille- og meditationsgudstjeneste ved Jens Lind Andersen

Fre. d. 23. februar 2018, kl. 19-23.
Sundby Kirke, Amagerbrogade 71, København S
Natkirkens faste program kl 20.00-24.00Kl 20.00: Natkirken åbner. Aftenens præst hilser med en nådeshilsen og vi synger aftenens salme fra salmebogen.Mellem kl 20.00 og 21.00: Stilhed i kirken. Stilheden er Guds sprog. I hverdagens larm og tankemylder er det svært at høre Ham. Du har mulighed for at skrive en bøn til Gud, som vil blive læst op senere på aftenen. Eller du kan tænde et lys for dine håb og længsler - din frygt og bekymring. Giv Gud en chance i natkirkens stilhed. Du kan også vælge en samtale på tomandshånd med præsten eller diakonen, som er til rådighed for samtale hele aftenen. Der er tosamtalerum i forbindelse med kirken, hvor vi kan tale uden at forstyrre stilheden.Kl 21.00: Natkirkens skiftende andagter.Kl 22.00-23.00: Stilhed i kirken.Kl 23.00: Absolution - syndsforladelse, og oplæsningaf aftenens bønner.Kl 24.00: Natkirken lukker med oplæsning af aftenensbønner og Herrens velsignelse. Det er vores håb, at du vil møde Gud i mørket og stilheden. Det er Natkirkens formål at skabe rammerne for et sådant møde, derfor er der stille i kirken, derfor er der kun levende lys tændt, derfor lader vi dig være i fred - med mindre du selv henvender dig til os. Du kan tænde et lys. Du kan skrive en bøn og få den læst op. Du kan bede om en samtale med enten præsten eller en af de andre natkirkemedarbejdere. Velkommen i Natkirken!
Vis kort

Grandmaster Flash (usa)

Fre. d. 23. februar 2018, kl. 21.
Entré: 270 kr Køb/bestil billet
Amager Bio, Øresundsvej 6, København S
Vis kort