Dato

Genre

Søg


Vælg en eller flere genrer

Viser 152 events på Amagerbrogade mellem 21. okt. og 19. nov. 2018

23 Okt Foredrag

Livestreamet foredrag: Dit indre liv med billioner af bakterier

Tir. d. 23. oktober 2018, kl. 19-21.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Sundby Bibliotek, Kvarterhuset, Jemtelandsgade 3, København S
Hør hvordan de sundhedsfremmende bakteriearter former dig som menneske, styrer din modstandskraft og dit stofskifte. Dit indre liv med billioner af bakterier

Forelæser: professor i genomforskning Oluf Borbye Pedersen, Københavns Universitet

Læs detaljer om foredraget her.

Foredraget er her og nu og du kan stille spørgsmål

Foredragene udsendes fra Søauditorierne, Aarhus Universitet og vises på den store skærm i Kvarterhuset. Det betyder, at foredraget foregår samtidig med at du ser det. Der er mulighed for at stille spørgsmål til foredragsholderen per SMS og Twitter. Foredragsholderne er fysisk til stede i Aarhus (Søauditorierne).

Se alle livestreamede foredrag i Kvarterhuset og læs mere
Vis kort
23 Okt Foredrag

Foredrag: Dit indre liv med billioner af bakterier (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tir. d. 23. oktober 2018, kl. 19-21.
Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset, Jemtelandsgade 3, København S
Mennesket er en superorganisme der består af ligeså mange bakterie- som menneskeceller. Hør hvordan de sundhedsfremmende bakteriearter former dig som menneske, styrer din modstandskraft og dit stofskifte. Og hvordan du får det bedste frem i dine bakterier. Forelæser: professor i genomforskning Oluf Borbye Pedersen, Københavns Universitet
Sprog: dansk
Entré: gratis

Mennesket er en superorganisme som rummer ligeså mange bakterieceller som menneskeceller. Hvert menneske har sin egen helt personlige sammensætning af bakterier på og i kroppen. Langt de fleste af vores bakterier findes i tarmen.

Skønsmæssigt har et vokset menneske omkring 50.000.000.000.000 bakterier fordelt på flere hundrede forskellige bakteriearter.
Indtil for få år siden var tarmbakteriernes univers et lukket og mørkt univers for forskerne fordi kun relativt få arter af tarmbakterier er lette at dyrke i laboratoriet, i fx petriskåle, da denne type bakterier ikke tåler atmosfærens ilt og fordi de kun vil vokse i fælleskab med mange andre bakteriearter.
Men på det seneste er der blevet kastet lys ind i tarmens mørke fordi forskere verden over har taget DNA-teknikker og avanceret matematik i brug. Det har givet os ny viden om tarmens mylder af mikrober. Hvem de er? Og hvad laver de inden i os og med os? Det viser sig at de fleste er gavnlige og sundhedsfremmende. De omdanner madrester til energi for os. De producerer K-vitamin og nogle B-vitaminer.

Bakterierne spiller en afgørende rolle for vores modstandskraft mod infektioner. Og de regulerer dannelsen af flere hormoner og signalstoffer. Forsøg på dyr viser at nogle af bakteriernes signalstoffer påvirker hjernen. Også virkningen af forskellige former for medicin er afhængig af hvilke bakterier vi har i vores tarme.

I forelæsningen diskuteres hvorledes ubalancer i tarmbakterier er knyttet sammen med en række kroniske sygdomme. Der vil blive lagt vægt på, hvad vi selv kan gøre for at have tarme i topform med en overvægt af helbredsstabiliserende tarmmikrober.
__________________________

Uddannelses- og Forskningsministeriet hædrede i 2018 professor Oluf Borbye Pedersen med Forskningskommunikationsprisen 2018 for hans særlige indsats med at kommunikere sin forskning til offentligheden - se video.

Se opskriften på professor Oluf Borbye Pedersens grønne energigrød som booster tarmsundheden.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Vis kort
24 Okt Skuespil

Eventyrfortælling for børn

Ons. d. 24. oktober 2018, kl. 10.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Bibliotekshuset, Rodosvej 4, København S
Mette Hansen fortæller eventyr med dukker og rekvisitter for børn i alderen 3-5 år. Undervejs vil der være korte remser, hvor børnene samtidig får bevæget kroppen.

Forestillingen varer ca. 30 minutter, og det er gratis at deltage.

Tilmelding fra 14 dage før til børnebibliotekaren på mail: fj2i@kk.dk
Vis kort
24 Okt Møder

Menighedsrådsmøde

Ons. d. 24. oktober 2018, kl. 19.
Sundby Kirke, Amagerbrogade 71, København S
Vis kort
25 Okt Andet

Amagerbro Juniorkor øver

Tor. d. 25. oktober 2018, kl. 16.30.
Sundby Kirke, Amagerbrogade 71, København S
Vis kort
25 Okt Foredrag

Hjælp og helbredelse ad naturlig vej. Informationsforedrag om Bruno Gröning

Tor. d. 25. oktober 2018, kl. 18.
Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Bibliotekshuset, Rodosvej 4, København S
Der findes intet uhelbredeligt, men en højere kraft, der kan hjælpe alle mennesker. Den er en del af alle religioner. Denne gamle viden bør mennesker kende igen, når de søger hjælp og helbredelse. Grundlaget er Bruno Grönings lære.
Vis kort
25 Okt Foredrag

Salon Nathanael - Iben Charlotte Aamann: Sundhed

Tor. d. 25. oktober 2018, kl. 19.30.
Nathanaels Kirke, Holmbladsgade 19, København S
Salon Nathanael, sæson 2018-19 Det, der styrer. Hvad er det, der styrer vores måde at tænke på, vores livsstil, måske mere eller mindre bevidst eller ligefrem for vildt? Hvilken rolle spiller moral, sundhed, lyst, religion, penge og erindring? Det vil vi undersøge i en foredragsrække henover efteråret og vinteren. Mellem aftenens foredrag og efterfølgende samtale vil der være ost og rødvin. Iben Charlotte Aamann: Sundhed Sundhed er blevet til en ideologi. Konsekvensen er, når nogen taler i sundhedens navn, kan der ikke stilles spørgsmålstegn ved det sagte. På trods af denne tendens er det netop, hvad vi vil med dette foredrag, hvor empiri fra et etnografisk feltarbejde blandt forældre bliver inddraget. For er sundhedsidealet blevet for dominerende? Hvorfor knytter sundhed an til spørgsmål om den enkeltes moralske værdi? Og kan det tolkes som et symptom på, at sundhed udgør en af de mest præsente styringsteknologier i vestlige samfund anno 2018? Hvor: Nathanaels Sognegård Pris: 50 kr. per aften (inkluderer foredrag, spisning og et glas vin). Pris for hele sæsonen og alle seks foredrag er 250 kr
Vis kort
25 Okt Andet/Ukendt

Carbon Leaf (US)

Tor. d. 25. oktober 2018, kl. 20.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Beta, Øresundsvej 6, København S
Hvis der er udsolgt i forsalg, vil der så være udsolgt i døren.
Vis kort
26 Okt Andet

Barselsformiddage in English: First Aid seminar for parents with a baby

Fre. d. 26. oktober 2018, kl. 10-12.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Sundby Bibliotek, Kvarterhuset, Jemtelandsgade 3, København S
This first aid seminar is aimed at parents with a baby or toddler. How to baby proof your home and more

This first aid seminar is aimed at parents with a baby or toddler.

How can you baby proof your home and avoid accidents? What to do in case accidents do happen?

Including practical exercises

John Petersen from Simpel Førstehjælp will cover topics such as how to make the home safer, how to help in case a child is choking or suffers a first-degree burn.

The seminar will also include exercises on a baby dummy, covering how to perform resuscitation and how to remove foreign objects from the mouth/throat
Vis kort
26 Okt Gudstjeneste

Anden gudstjeneste ved Ulla Bentzen

Fre. d. 26. oktober 2018, kl. 15.
Sundby Kirke, Amagerbrogade 71, København S
Kirken er åben hver fredag eftermiddag. Kom forbi til en kop kaffe, en snak eller nyd stilheden i kirkerummet.
Vis kort