Dato

Genre

Søg


Vælg en eller flere genrer

Viser 136 events på Amagerbrogade mellem 19. feb. og 20. mar. 2018

26 Feb Andet

Børnerytmik

Man. d. 26. februar 2018, kl. 16-16.45.
Sundby Kirke, Amagerbrogade 71, København S
Børnerytmik for 1½ - 3 år.
Vis kort
27 Feb Foredrag

Foredrag: Relativitetsteori og gravitationsbølger (via livestream fra AU)

Tir. d. 27. februar 2018, kl. 19-21.
Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset, Jemtelandsgade 3, København S
Hør om de gravitationsbølger som Einstein forudsagde med sin relativitetsteori for 100 år siden, som for første gang blev målt i 2015 og som blev hædret med Nobelprisen i fysik i 2017. Hør også eksempler på hvor eksotisk vores Univers i virkeligheden er. Foredrag ved professor i relativistisk fysik Ulrik Uggerhøj, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet.

Nobelprisen i fysik 2017 gik til tre fysikere som stod bag de første målinger af de såkaldte gravitationsbølger i efteråret 2015. Gravitationsbølgers eksistens blev forudsagt af Einstein allerede i 1916 - baseret på hans relativitetsteori - men var indtil 2015 kun målt indirekte.

Men hvad er gravitationsbølger, hvorfor blev Nobelprisen uddelt med de indledende ord "en begivenhed der rystede verden", hvorfor er det en markant begivenhed i astrofysikkens historie og hvad kan vi lære gennem observationer af disse bølger?

For at svare på disse spørgsmål, vil du først blive ført ind i fysikkens beskrivelser af bølger, elektromagnetisme og relativitetsteori - for at ende ud med at høre eksempler på hvor eksotisk det Univers som vi lever i, i virkeligheden er.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Vis kort
28 Feb Andet

Børnekor

Ons. d. 28. februar 2018, kl. 15.15-16.30.
Sundby Kirke, Amagerbrogade 71, København S
Deltagelse er gratis og tilmelding er ikke nødvendig. Alle børn kan lære at synge, så der er ingen optagelsesprøve. Mød op en onsdag og syng med! Korleder er Rosemaria Rex Børnekor (fra 2. klasse) kl. 15.15 - 16.30. Hvis der er optaget i kirken, er vi i menighedshuset
Vis kort
28 Feb Andet

Spirekor

Ons. d. 28. februar 2018, kl. 16.40-17.30.
Sundby Kirke, Amagerbrogade 71, København S
Deltagelse er gratis og tilmelding er ikke nødvendig. Alle børn kan lære at synge, så der er ingen optagelsesprøve. Mød op en onsdag og syng med! Korleder er Rosemaria Rex. Spirekor (0. 1. klasse) kl. 16.40 - 17.30. Hvis der er optaget i kirken, er vi i menighedshuset
Vis kort
28 Feb Gudstjeneste

Børnegudstjeneste ved Per Ramsdal

Ons. d. 28. februar 2018, kl. 17-17.30.
Sundby Kirke, Amagerbrogade 71, København S
Efter en børnevenlig gudstjeneste, spiser vi sammen i menighedshuset. Det er gratis at spise med og det er ikke nødvendigt at tilmelde sig.
Vis kort
1 Mar Dokumentar

Havet brænder

Tor. d. 1. marts 2018, kl. 19.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Sundby Bibliotek, Kvarterhuset, Jemtelandsgade 3, København S
Dokumentar, der udspiller sig på Lampedusa i Middelhavet. Den italienske ø er et af brændpunkterne i Europas møde med flygtningekrisen, men også et samfund, hvor indbyggerne er vant til at leve på havets nåde. Vinder af en Guldbjørn i Berlin.
Vis kort
2 Mar Andet

Barselsformiddage: Lær babymassage

Fre. d. 2. marts 2018, kl. 10-11.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Sundby Bibliotek, Kvarterhuset, Jemtelandsgade 3, København S
Barselsformiddage har et oplæg den første fredag hver måned i foråret 2018. Kom og lær simple metoder til babymassage

Vi masserer benene, maven og ryggen samt laver motoriske øvelser. Vi synger vuggesange der indbyder til en rolig stemning.

At blive berørt og have kropskontakt er en vigtig del af alle menneskers behov, og berøring er mindst lige så vigtig for din babys motoriske, neurologiske og sociale udvikling, som mad og pleje er. Babymassage er derudover meget effektivt mod koliksmerter og fordøjelsesproblemer, og det understøtter barnets immunforsvar og generelle udvikling.

Instruktøren har masser af erfaring

Anja Elisabeth Sand er uddannet massageinstruktør og musikpædagog fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Foredrag er gratis men kræver tilmelding per voksen der deltager.

Praktisk

Hvor: Kvarterhuset 2. sal i Flexrummet. (Der er elevator og mulighed for barnevognsparkering i rummet ved siden af)

Hvornår: Fredag d. 2. februar kl. 10-11 (Kom gerne i god tid).

Medbring en voksipose eller tæppe, hvor babyen kan ligge så det ikke bliver for koldt, et håndklæde og evt. egen massage olie.

Foredrag er gratis men kræver tilmelding per voksen der deltager.

Få billet
Vis kort
2 Mar Gudstjeneste

Stille- og meditationsgudstjeneste ved Line Hage

Fre. d. 2. marts 2018, kl. 19-23.
Sundby Kirke, Amagerbrogade 71, København S
Fra februar 2018 holder Natkirken åbent fra 19-23 og vi begynder at indføre nye rammer for Natkirken. Natkirken indfører nemlig i løbet af foråret mulighed for mad og drikke og socialt samvær fra 19 til 20. Der bliver simpelthen dækket et stort bord, og så kan man bare tage for sig af retterne.På et tidspunkt i forløbet ændrer samtalen omkring bordet karakter fra hyggesnak til prædikenværksted. Det skal forstås på den måde, at præsten genfortæller næste søndags evangelium og derefter indbyder til en samtale om, hvad Gud mon vil fortælle os gennem bibelteksten. Præsten kan tage udgangspunkt i denne samtale, når der skal prædikes kl. 20. Gradvist vil Natkirken glide over i den mere rolige stemning frem mod nadveren kl. 21.Kaffe og te vil blive serveret i våbenhuset, men ellers vender natkirken tilbage til sit gamle jeg. Efter nadveren hedder konceptet mød Gud i mørket og stilheden, kun afbrudt af skriftemålet kl. 22.Vi håber, I vil tage godt imod den nye natkirke i løbet af foråret
Vis kort
4 Mar Gudstjeneste

Højmesse ved Per Ramsdal

Søn. d. 4. marts 2018, kl. 10-11.
Sundby Kirke, Amagerbrogade 71, København S
3. s. i fasten.
Vis kort
4 Mar Gudstjeneste

Højmesse ved Ingrid Gadager Jørgensen

Søn. d. 4. marts 2018, kl. 10-11.30.
Nathanaels Kirke, Holmbladsgade 19, København S
3. s. i fasten.
Vis kort