Dato

Genre

Søg


Vælg en eller flere genrer

Kvarterhuset

Kvarterhuset

Jemtelandsgade 3
2300 København S
Tlf: 8232 5532 Fax: 8232 5530
Hjemmeside
Åbent: Man-fre kl. 09-16.

Kvarterhuset i Jemtelandsgade er et kulturelt samlingssted for Holmbladsgade-kvarteret på Amager. Huset byder på koncerter, familieforestillinger, filmvisninger, udstillinger, foredrag, kurser, debatmøder, workshops m.m. Her er også mulighed for at leje mødelokaler, sal eller den Pavillonen på Prags Boulevard. I Kvarterhuet finder du: Kvarterhusets sekretariat, Sundby Bibliotek, Agendacenter Sundbyøster, Amager Ungdomsskole, Lines Babyrytmik, Det Boligsociale Partnerskab, Kulturelt netværk, Frivilligcentret Netvirket, Projekt Ældres Netværk, Kontaktudvalget for frivilligt Socialt arbejde i KøbenhavnViser 56 events fra/efter 24. jan. 2019

8 Feb Jazz

Koppel, Møller & Cole

Fre. d. 8. februar 2019, kl. 20-22.
Entré: Entré 100 kr./Studerende 50 kr. Medlemsrabat 25%.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Amagerbro Jazz præsenterer Koppel, Møller og Cole. Kreativt og legende, smukt og bevægende Sæt jer klar på stolene (eller stå op) når saxofonisten Benjamin Koppel, pianisten Søren Møller og trommeslageren Henry Cole, sætter strøm til storladne orkestreringer og vilde soli. Det bliver kreativt og legende, smukt og bevægende, når to af Danmarks mest entreprenante og idérige musikere inviterer op til dans med en af deres generations førende trommeslagere. Nyt samarbejde Både Møller og Koppel har igennem en årrække huseret på New Yorks jazzscene og samarbejdet med utallige af de største internationale jazzstjerner. Men de to danske topmusikere har aldrig arbejdet sammen før nu. Elektronisk legeplads Koncerten bliver en elektronisk legeplads, hvor Koppel, Møller & Cole frit bevæger sig indenfor et univers af distorted Fender Rhodes, Moog grooves og sejt klingende 70'er syre blandet med nutidens sublime musikerskab. Koppel, Møller og Cole Benjamin Koppel (Sax) *Søren Møller (Klaver) *Henry Cole (Trommer) Arrangementet er et samarbejde mellem foreningen Amagerbro Jazz og Kvarterhuset
Vis kort
10 Feb Andet/Ukendt

Tornerose -et musikalsk eventyr

Søn. d. 10. februar 2019, kl. 09.45-10.30 6 11-11.45.
Entré: 40 kr. + gebyr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Vi vil sammen fortælle, synge, spille og lege Tornerose eventyret. Musik eventyr Eventyret om Tornerose fortælles af Anja og Mikkel gennem skøn musik og instrumenter med klang og plingeling i, så historien indrammes i musik, skæg og ballade. Til sidst synger og leger vi den gode gamle Tornerose sangleg sammen. Mikkel elsker alle sine guitarer og han tager dem med, så børnene kan prøve at spille bagefter koncerten. Medvirkende: Anja Elisabeth Sand: sang Mikkel Andersen: Guitar En del af Amager Børnemusik Festival
Vis kort
11 Feb Action/Drama

Wolf and Sheep

Man. d. 11. februar 2019, kl. 19-21.30.
Entré: 60 Kr.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Drama, der er en sanselig hverdagsfortælling med præg af betagende fantasi. Den udspiller sig i en fjern bjerglandsby i Afghanistan, hvor børnenes liv som hyrder går i takt med deres fascination af fabler, nye venskaber og deres drømme om fremtiden.
Vis kort
15 Feb Jazz

Brumbasserne

Fre. d. 15. februar 2019, kl. 15-16.30.
Entré: 40 kr + gebyr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Børnejazz, sang og rytmik. Børnejazz

En Brumbasse-forestilling hvor børnene med udgangspunkt i en magisk bog bliver ført igennem en koncert fyldt med sjove fællessange, sej rap og udfordrende musikalske lege for krop og stemme. Med spændende historier fortalt til et originalt musikalsk akkompagnement. En koncert der stimulerer børnenes musikalitet på en medrivende og fantasifuld facon. De kommer til at bruge deres egen krop og stemme og bliver præsenteret for basale musikalske værktøjer, som tone, rytmik, tempo og dynamik.

Medvirkende:

Signe Kærup Hjort: fortælling og sang.

Jens Kristian Andersen: kontrabas, rap, sang.

Thomas Sejthen: kontrabas, sang.

En del af Amager Børnemusik Festival

Koncerten er lavet i samarbejde med Kvarterhuset og er en del af Amager Børnemusik festival.
For børn i alderen 0-99 år!

OBS.til dette arr. kan Medlemmer og Studerende fra Amagerbro jazz, ikke opnå medlems ell. Studenter rabat
Vis kort
16 Feb Klassisk

Musikalsk eventyr om Klodshans

Lør. d. 16. februar 2019, kl. 11.
Entré: Standard 40 kr Køb/bestil billet
Arrangør: GENKLANGE
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Koncerten bliver med udgangspunkt i eventyret Klods Hans. Igennem eventyret vil børnene opleve musikstykker og også selv deltage i nogle sange.
Vis kort
16 Feb Klassisk

Klassisk musik for børn: Musikalsk eventyr om Klods-Hans

Lør. d. 16. februar 2019, kl. 11-12.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Genklange er klassisk musik i børnehøjde. Musikalsk eventyr om Klods Hans

Koncerten bliver med udgangspunkt i eventyret Klods Hans. Igennem eventyret vil børnene opleve musikstykker og også selv deltage i nogle sange, sammen med fløjtenist Marlene Nørregaard og pianist Balder Neergaard.

Børnene vil bla. høre uddrag af Enescos fløjtekoncert og Mozarts variationer af alfabetsangen.

Tal med musikerne og rør ved instrumenterne

Efter koncerten er alle, som sædvanligt, velkomne til at komme op og tale med musikerne og se nærmere på deres instrumenter. Genklange står som sædvaneligt klar med puder og tæpper, så alle børn og bamser kan få en efterårs hygge-Lørdag, men musik og fortælling.

Koncerten er en del af Amager Børnemusik Festival
Vis kort
18 Feb Foredrag

Historieklubben Amager - Nazister Under Elmene

Man. d. 18. februar 2019, kl. 19-21.
Entré: 50 kr.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Et lille men højt motiveret netværk af nazistiske danske politibetjente hjalp under besættelsen nazisterne fra en Amageradresse. En idyllisk plet med en mørk hemmelighed Niels-Birger Danielsen fortæller med udgangspunkt i bogen "Svend Staal-gruppen: nazibetjentene der infiltrerede dansk politi" om det lille, men højt motiverede netværk af nazistiske danske politibetjente, der under besættelsen 1940-1945 hjalp tyskerne med at bekæmpe modstandsbevægelsen. Centrum for netværket var den daværende Station 4, Under Elmene 7. Politibetjent Poul Otto Ditlev Nielsen var manden, der under dæknavnet 'Svend Staal' påbegyndte det anti-illegale arbejde. Sammen med kollegaen overbetjent August Thomsen registrerede de i det skjulte politikollegernes politiske indstilling og holdning til den tyske besættelsesmagt. Svend Staal-gruppen Betjentene fra Station Under Elmene byggede i største hemmelighed en gruppe op af ligesindede. Svend Staal-gruppen kom senere til at arbejde tæt sammen med Schalburgkorpsets Efterretningstjeneste (ET) og HIPO-korpset. Efter at modstandsbevægelsen havde afsløret netværket i krigens sidste måneder, blev en række af medlemmerne likvideret. Niels-Birger Danielsen er historiker og freelance-journalist og har tidligere arbejdet for Ekstrabladet og Ritzau. Desuden har han skrevet flere bøger om Danmark under 2. verdenskrig. Om Historieklubben Amager Historieklubben Amager laver 6 arrangementer i efterår/vinter 2018/19. Du kan købe adgang til de enkelte arrangementer for 50 kr., eller du kan købe et medlemsskab med adgang til alle 6 arrangementer for 150 kroner. Information om medlemskab i Historieklubben Amager
Vis kort
19 Feb Foredrag

Foredrag: Vores nydelsesfulde hjerne (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tir. d. 19. februar 2019, kl. 19-21.
Gratis
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Hør om hvordan forskningen i nydelse og begær ved hjælp af hjerneskanninger og computermodellering kan være en nøgle til at forstå hvordan vores hjerne er indrettet og hvordan vores livskvalitet kan forbedres. Forelæser: professor i neuroscience Morten L Kringelbach, Music in the Brain, Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet og The Queen's College, University of Oxford
Sprog: dansk
Entré: gratis

Hør om hvordan forskningen i nydelse og begær kan være en nøgle til at forstå hvordan vores hjerne er indrettet og hvordan vores livskvalitet kan forbedres.

Hjerneforsker Morten Kringelbach er verdens førende ekspert i nydelse og hvordan sanselig og social nydelse i høj grad er med til at definere vores liv, men også hvordan manglen på nydelse, anhedoni, har stor betydning for lidelser som depression, kronisk smerte og spiseforstyrrelser.
På tværs af alle kulturer er det fx klart at musik giver velvære, glæde og hjælper sociale relationer. Forskningen har givet ny indsigt i hvordan det i musik og andre kunstformer er forventningsglæden som kan føre til nydelse. Og hvordan mere generelt vores forventninger og forudsigelser er væsentlige elementer til at give mening med livet. I flygtige øjeblikke kan det føre til nydelse, men på længere sigt kan det hjælpe med at fylde vores tilværelse med meningsfuldhed, retning og formål.

Du vil høre om hvordan resultater fra computermodellering og hjerneskanninger, som måler aktiviteten i levende menneskehjerner, afdækker hvilken betydning mange nydelser som fx mad, sex, rusmidler og musik har for vores livskvalitet.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Vis kort
22 Feb Foredrag

Barselsformiddage: Åben legestue

Fre. d. 22. februar 2019, kl. 10-12.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Bare duk op til gratis legestue - mød andre og brug vores faciliteter. Mød andre og brug vores faciliteter Legestuen er gratis og åben for alle, både mødre og fædre. Du kan komme alene eller i en gruppe. Børn op til 2 år er velkommen. Vi har blandt andet boldbassin, trampolin og sansegynge. Der er legetøj til de små og gratis kaffe og te til de voksne. Det kræver ingen tilmelding. Du kan bare dukke op. Husk OBS: De dage der er oplæg er der ikke åben legestue. Se listen over alle aktiviteter barselsformiddage har
Vis kort
22 Feb Jazz

Fredrik Lundin - 5 Go Adventuring Again

Fre. d. 22. februar 2019, kl. 20-22.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Amagerbro Jazz præsenterer Frederik Lundin - 5 Go Adventuring Again. Prisbelønnet saxofonist Vinderen af begge priser, DMA Jazz Årets danske komponist 2018 og Carl Prisen, Fredrik Lundin, præsenterer sit "lille" band med koncerten "De 5 på nye Eventyr". Her vender saxofonisten Lundin tilbage til det format, han med stor succes debuterede med på den skandinaviske jazzscene. Samtidig giver det ham rig mulighed for at fremmane sin fortættede, farverige musik med brug af alle messingblæsernes dæmpere, sine egne tre saxofoner, strøgen bas, klokkespil og meget andet. Lundin er blevet betegnet som "den mest komplette og begavede musiker i sin generation". Frederik Lundin - 5 Go Adventuring Again består af *Fredrik Lundin (Sax) *Tomasz Dabrowski (Trumpet) *Petter Hangsel (Trombone) *Joel Illerhag (Bazantar) *Anders Provis (Trommer) Arrangementet er et samarbejde mellem foreningen Amagerbro Jazz og Kvarterhuset
Vis kort