Dato

Genre

Søg


Vælg en eller flere genrer

Kvarterhuset

Kvarterhuset

Jemtelandsgade 3
2300 København S
Tlf: 8232 5532 Fax: 8232 5530
Hjemmeside
Åbent: Man-fre kl. 09-16.

Kvarterhuset i Jemtelandsgade er et kulturelt samlingssted for Holmbladsgade-kvarteret på Amager. Huset byder på koncerter, familieforestillinger, filmvisninger, udstillinger, foredrag, kurser, debatmøder, workshops m.m. Her er også mulighed for at leje mødelokaler, sal eller den Pavillonen på Prags Boulevard. I Kvarterhuet finder du: Kvarterhusets sekretariat, Sundby Bibliotek, Agendacenter Sundbyøster, Amager Ungdomsskole, Lines Babyrytmik, Det Boligsociale Partnerskab, Kulturelt netværk, Frivilligcentret Netvirket, Projekt Ældres Netværk, Kontaktudvalget for frivilligt Socialt arbejde i KøbenhavnViser 31 events fra/efter 21. okt. 2018

17 Nov Klassisk

Shanes musikalske fantasier

Lør. d. 17. november 2018, kl. 11.
Entré: Standard 40 kr Køb/bestil billet
Arrangør: GENKLANGE
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
I selvskab med Shane Brox inviterer vi børnene indenfor til en musikalsk historie, der tilsættes stemningsfulde toner spillet af koncertpianist Per Salo og violinist Christina Åstrand.
Vis kort
18 Nov Klassisk

Morgenmadskoncerten #6 - Winterreise Staged

Søn. d. 18. november 2018, kl. 11-12.
Entré: 100/80/60
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Kaffe, morgenmad. og virkelig god musik. Koncert i Schuberts tegn Hjertelig velkommen til Morgenmadskoncerten #6, der vil stå i Schuberts tegn. På denne sene efterårsmorgen vil vi få en helt unik mulighed til at høre Schuberts ikoniske "Winterreise" i en scenisk version. Den eminente duo Johannes Held//Daniel Beskow vil guide os igennem Schubert's gribende vinterlandskab - en sjælelig rejse der fængsler og berører. Nyd musikken sammen med en nybrygget kop kaffe - ad lib kaffe og the er inkluderet i billetten. --- Kaffe og the er inkluderet i din billet // gyldig koncertbillet giver 15% på morgenmad i husets café. --- Vil du blive medlem af Amager Klassisk? Medlemskab i koncertforeningen koster kr 100,- pr år (kr 50,- for efteråret) og giver 20% rabat på alle arrangementer i regi af Amager Klassisk. Skriv til os: amagerklassisk@gmail.com
Vis kort
19 Nov Foredrag

Foredrag: Tæm eliten

Man. d. 19. november 2018, kl. 19-21.
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Kom til foredrag og debat om det danske demokrati, som skranter. Elitedemokratiet Danmark Det danske demokrati er et elitedemokrati. Danske politikere genereres i overvejende grad i en osteklokke, der udgøres af 2-3 studier på Københavns og, i mindre grad, Århus Universiteter. De politikere, der senere kommer til at sidde på landets mest magtfulde poster, har i mange tilfælde kendt hinanden siden studietiden, og lært at tale det samme sprog. 108 af Folketingets 179 medlemmer er akademikere - det er 60 procent, mod en andel i befolkningen på 11 procent. Hvordan kan vi ændre vores demokrati til det bedre? Nu kommer forfatterne til bøgerne 'Magteliten (2015)' og 'Tæm eliten (2017)' til Kvarterhuset for at give et foredrag, baseret på bøgerne. De redegør bl.a. for forskellige demokratiopfattelser og hvorfor populisme ikke er et særligt entydigt begreb. Dårlige politiske beslutninger eksemplificeres med en række sager, med DONG-salget som det mest prominente. Til sidst kommer de med et forslag til at forbedre og vitalisere det danske demokrati Ved salget af DONG viste undersøgelser, at omkring 80 procent af befolkningen var uenige i salget. Vi spørger sammen med forfatterne: Hvorfor får det ingen konsekvens? Tid til spørgsmål og debat Foredraget vil være indrettet, så der er tid til at stille spørgsmål og debattere. Vi glæder os til en aften med Andreas Møller Mulvad og Anton Grau Larsen. Kvarterhuset Amagerbro, mandag 19/11 kl. 19. Fri entré
Vis kort
20 Nov Foredrag

Foredrag: Antistof (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tir. d. 20. november 2018, kl. 19-21.
Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
I de seneste år er fysikerne blevet i stand til at producere og studere antistof på måder som for få årtier siden blev betragtet som ren science fiction. Studier af antistof kan måske afsløre hvorfor stjerner, planeter, og mennesker faktisk er til. Forelæser: professor i fysik Jeffrey S. Hangst, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet
Sprog: dansk
Entré: gratis

Ordet 'antistof' fremkalder ofte vilde forestillinger om fx dommedagsvåben eller energikilde til rumskibe. Men hvad er de videnskabelige facts om antistof?

I de seneste år er fysikerne blevet i stand til at producere og studere antistof på måder som for få årtier siden blev betragtet som ren science fiction.
Og hvorfor er der så stor interesse for dette gådefulde antistof? Fordi universet slet ikke burde eksistere. For da universet opstod ved Big Bang, burde der være skabt lige meget stof og antistof, og de ville tilintetgøre hinanden. Men antistoffet er pist forsvundet.
Studier af antistof gemmer måske på nøglen til at forstå hvorfor at fx stjerner, planeter og mennesker faktisk er til.

I foredraget vil du få en introduktion til fysikernes teori bag antistof og dernæst en dybere gennemgang af det eneste antistofatom som det er lykkedes forskerne at fremstille: antihydrogen. Antihydrogen, som også kaldes antibrint, er antistof-modstykket til det mindste atom i vores almindelige stofverden, hydrogen - hvis struktur Niels Bohr optrevlede for mere end 100 år siden.

Aftenens forelæser, Jeff Hangst, leder et af eksperimenterne på CERN, det fælleseuropæiske center for partikelfysik ved Alperne. Hans forskergruppe, ALPHA, har for nyligt opnået en række gennembrud - dels i at fremstille og fange antihydrogen, dels i forståelsen af om hydrogen og antihydrogen opfører sig "ens" og adlyder de samme fysiklove. Ifølge de nuværende teorier bør de være perfekte spejlbilleder af hinanden. ALPHA-eksperimentet ved CERN vil måske også snart give svar på spørgsmålet: falder antistof opad eller nedad?

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Vis kort
30 Nov Jazz

Amagerbro Jazz: Jonas Johansen Blanco Y Negro

Fre. d. 30. november 2018, kl. 20-22.
Entré: 100 kr./50 for studerende
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Lyden er international, indeholdende farver fra overalt på kloden. 1+1=3 Musikken er melodiøs, funky og dragende. Gruppen startede som et møde mellem den cubanske musik og den skandinaviske jazz, men er i dag et stærkt ensemble med en international lyd. Musikken er lige nøjagtig så dansk, svensk og cubansk, som de musikere der spiller den. Lyden er derfor frem for alt international, indeholdende farver fra overalt på kloden. Fra de steder musikerne kommer, fra Christianshavn, Karlstad, Havana og alle de steder de har rejst og suget inspiration til sig. Blanco y Negro har eksisteret siden 2006, hvor også den første CD udkom. Senest har de sidste år udgivet et latinjazz album, Timbero
Vis kort
6 Dec Dokumentar

Væbnet med ord og vinger

Tor. d. 6. december 2018, kl. 19-21.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Dokumentarfilm, der gennem interviews med mennesker som personligt kendte Michael Strunge, tegner filmen et billede af kunstneren og mennesket Michael Strunge og hans rejse til centrum af en ny generation af digtere i starten af 80erne.
Vis kort
7 Dec Jazz

Amagerbro Jazz: Live Foyn Friis / Hess/ AC / Sommer

Fre. d. 7. december 2018, kl. 20-22.
Entré: 100 kr./50 for studerende
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Mødet mellem den nordiske jazztone og den amerikanske tradition. Standardjazz og nye kompositioner krydres med en fortryllende vokal Denne norske vokalist har vundet titler som Danmarks nye jazzstjerne og årets unge jazzkomponist. Hun lover en koncert med vellyd, hvor standardjazz og nye kompositioner krydres med en fortryllende vokal. Til koncerten i Amagerbro Jazz har hun et dansk band med super-pianisten Nikolaj Hess i spidsen. I september udgav hun sit femte album, Willow, der er et mix af hendes kompositioner (med grænseflader til moderne jazz og indiepop) og et udvalg af jazzklassikere i egne versioner. Det afspejler meget fint hendes repertoire på scenen. Stille og melankolsk med flere ballader, hvor bandet udforsker mødet mellem den nordiske jazztone og den amerikanske tradition. Line up *Live Foyn Friis (vocal) *Nikolaj Hess (piano) *Anders "AC" Christensen (Bas) *Daniel Sommer (Trommer)
Vis kort
9 Dec Jazz

Amagerbro Jazz: A Very Big Band feat. Ann Farholt

Søn. d. 9. december 2018, kl. 15-17.
Entré: 100 kr./50 for studerende
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Velspillende big band med erfaren forsanger. Velspillende big band Et af de mest velspillende Big Bands i landet "A Very Big Band" under ledelse af Ole Kock Hansen. Ole Kock Hansen, som i mange år arbejdede med DR Big Band'et både som pianist, dirigent og arrangør, har sideløbende ledet sit eget "A Very Big Band", som jævnligt har optrådt i klubber og på jazzfestivaller med mange forskellige solister, - f.eks. Benjamin & Marie Carmen Koppel og sangerne Ann Farholt, Cæcilie Norby og Bobo Moreno. Sidstnævnte gæstede Amagerbro Jazz med Big Bandet tidligere i år, til en totalt udsolgt koncert. Ann Farholt Netop sangsolisten Ann Farholt gæster denne søndag Amagerbro Jazz. Hun har været hele vejen rundt som solist; i egne grupper og ikke mindst i det årelange samarbejde med Jesper Thilo. Der har også været plads til revyer og som syngepige på Bakkens Hvile etc. Det bliver en eftermiddag med herlig udadvendt swingmusik med inspiration fra Ella Fitzgerald, Anita O'Day m.fl. Der vil også blive lejlighed til at høre orkestrets mange fine solister i nye spændende instrumentalnumre
Vis kort
14 Dec Jazz

Amagerbro Jazz: Martin Schack - Jazz på Dansk

Fre. d. 14. december 2018, kl. 20-22.
Entré: 100 kr./50 for studerende
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
"Jazz på Dansk" er en helt unik jazzoplevelse, som man altid er velkommen til at synge med på. Martin Schack - JAZZ PÅ DANSK NHØP gjorde det. Palle Mikkelborg gør det. Ole Kock Hansen, Hans Ulrik, Finn Ziegler, Jesper Lundgaard, Jacob Fischer gjorde- og gør det . Rigtig mange toneangivende jazzmusikere har gjort det gennem tiden. Taget den danske sangskat og gjort den til grobund for jazzfortolkninger. Vores fælles arv - de danske sange, salmer og viser, er en regulær guldgrube og en evig kilde til inspiration for danske jazzmusikere - således også for pianisten og arrangøren Martin Schack, der sammen med sin kvartet "Jazz på Dansk" har markeret sig som tidens nok allermest succesfulde og sammenspillede bud på genren og på netop det, der er - Jazz på dansk. Tilbage i 2008 stiftede Schack gruppen og indspillede albummet "Jazz på Dansk I", der med afsæt i og med inspiration fra især legenden Finn Zieglers approach til de danske melodier, blev en stor både kommerciel- og live succes. Siden har orkesteret ikke set sig tilbage og er i dag et af landets mest flittigt turnerende jazzensembler og har idag flere anmelderroste udgivelser i bagagen. Gruppen består foruden kapelmester & arrangør Martin Schack, af tenorsaxofonist Michael Olsen, kendt fra Aarhus Jazz Orchestra, og en af Europas bedst sammenspillede rytmegrupper, bassisten Morten Ramsbøl og trommeslager Morten Lund. Spilleglæden, formidlingen, nærværet og ikke mindst lysten til at tage på nye eventyr i det i forvejen så kendte og elskede repertoire er i højsædet, og derfor er en aften med "Jazz på Dansk" en helt unik jazzoplevelse...og iøvrigt er man altid velkommen til at synge med... :-) Udgivelser "Jazz på Dansk I" "Jazz på Dansk II" "Jazz på Dansk - jule- og vintersange" ... Line up Martin Schack piano, Michael Olsen, tenorsaxofonist Morten Ramsbøl, bas Morten Lund, trommer
Vis kort
15 Dec Klassisk

Finurlig sang og klaver

Lør. d. 15. december 2018, kl. 11.
Entré: Standard 40 kr Køb/bestil billet
Arrangør: GENKLANGE
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Dagens spændende program byder på magiske, smukke, sjove og legende sange om både havfruer, katte, hajer og dukker.
Vis kort