Dato

Genre

Søg


Vælg en eller flere genrer

Kvarterhuset

Kvarterhuset

Jemtelandsgade 3
2300 København S
Tlf: 8232 5532 Fax: 8232 5530
Hjemmeside
Åbent: Man-fre kl. 09-16.

Kvarterhuset i Jemtelandsgade er et kulturelt samlingssted for Holmbladsgade-kvarteret på Amager. Huset byder på koncerter, familieforestillinger, filmvisninger, udstillinger, foredrag, kurser, debatmøder, workshops m.m. Her er også mulighed for at leje mødelokaler, sal eller den Pavillonen på Prags Boulevard. I Kvarterhuet finder du: Kvarterhusets sekretariat, Sundby Bibliotek, Agendacenter Sundbyøster, Amager Ungdomsskole, Lines Babyrytmik, Det Boligsociale Partnerskab, Kulturelt netværk, Frivilligcentret Netvirket, Projekt Ældres Netværk, Kontaktudvalget for frivilligt Socialt arbejde i KøbenhavnViser 31 events fra/efter 21. okt. 2018

21 Okt Klassisk

Morgenmadskoncerten #5 - Bachs cellosuiter

Søn. d. 21. oktober 2018, kl. 11-12.
Entré: 100/80/60
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Kaffe, morgenmad. og virkelig god musik. Mød Amarilis Duenas Castan Hjertelig velkommen til åbningen af Morgemadskoncertens efterårssæson! Med god morgenstemning, stearinlys og nybrygget kaffe vil vi byde dig på noget av den smukkeste musik der findes - nemlig J. S. Bach's vidunderlige cellosuiter med mere. Morgenens gæst vil være fantastiske Amarilis Dueñas Castan, der med usædvanlig følsomhed og energi vil formidle musikken til os. Læs mere om/lyt til Amarilis her: http://www.amarilisduenas.es Program J. S. Bach: Cellosuite no. 6 i D-dur BWV 1012 J. S. Bach: Gambesonate no 1 i G-dur BWV 1027 Adam Grauman og Yngvild V. H. Ruud vil medvirke på hhv gambe og cembalo til det sidste nummer. Koncerten passer for mennesker i alle aldre - varmt velkommen! --- Kaffe og the er inkluderet i din billet // gyldig koncertbillet giver 15% på morgenmad i husets café. --- Vil du blive medlem af Amager Klassisk? Medlemskab i koncertforeningen koster kr 100,- pr år (kr 50,- for efteråret) og giver 20% rabat på alle arrangementer i regi af Amager Klassisk. Skriv til os: amagerklassisk@gmail.com
Vis kort
23 Okt Foredrag

Foredrag: Dit indre liv med billioner af bakterier (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tir. d. 23. oktober 2018, kl. 19-21.
Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Mennesket er en superorganisme der består af ligeså mange bakterie- som menneskeceller. Hør hvordan de sundhedsfremmende bakteriearter former dig som menneske, styrer din modstandskraft og dit stofskifte. Og hvordan du får det bedste frem i dine bakterier. Forelæser: professor i genomforskning Oluf Borbye Pedersen, Københavns Universitet
Sprog: dansk
Entré: gratis

Mennesket er en superorganisme som rummer ligeså mange bakterieceller som menneskeceller. Hvert menneske har sin egen helt personlige sammensætning af bakterier på og i kroppen. Langt de fleste af vores bakterier findes i tarmen.

Skønsmæssigt har et vokset menneske omkring 50.000.000.000.000 bakterier fordelt på flere hundrede forskellige bakteriearter.
Indtil for få år siden var tarmbakteriernes univers et lukket og mørkt univers for forskerne fordi kun relativt få arter af tarmbakterier er lette at dyrke i laboratoriet, i fx petriskåle, da denne type bakterier ikke tåler atmosfærens ilt og fordi de kun vil vokse i fælleskab med mange andre bakteriearter.
Men på det seneste er der blevet kastet lys ind i tarmens mørke fordi forskere verden over har taget DNA-teknikker og avanceret matematik i brug. Det har givet os ny viden om tarmens mylder af mikrober. Hvem de er? Og hvad laver de inden i os og med os? Det viser sig at de fleste er gavnlige og sundhedsfremmende. De omdanner madrester til energi for os. De producerer K-vitamin og nogle B-vitaminer.

Bakterierne spiller en afgørende rolle for vores modstandskraft mod infektioner. Og de regulerer dannelsen af flere hormoner og signalstoffer. Forsøg på dyr viser at nogle af bakteriernes signalstoffer påvirker hjernen. Også virkningen af forskellige former for medicin er afhængig af hvilke bakterier vi har i vores tarme.

I forelæsningen diskuteres hvorledes ubalancer i tarmbakterier er knyttet sammen med en række kroniske sygdomme. Der vil blive lagt vægt på, hvad vi selv kan gøre for at have tarme i topform med en overvægt af helbredsstabiliserende tarmmikrober.
__________________________

Uddannelses- og Forskningsministeriet hædrede i 2018 professor Oluf Borbye Pedersen med Forskningskommunikationsprisen 2018 for hans særlige indsats med at kommunikere sin forskning til offentligheden - se video.

Se opskriften på professor Oluf Borbye Pedersens grønne energigrød som booster tarmsundheden.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Vis kort
30 Okt Foredrag

Foredrag: Naturens nyttige dræbermolekyler (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tir. d. 30. oktober 2018, kl. 19-21.
Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Kom på en rejse til molekylernes verden med fokus på naturens egne medicinske stoffer. Og hør hvordan indsigt i cellernes funktion inspirerer forskere til både at udvikle potentielt livsforlængende stoffer og til at udvikle nye typer medicin mod kræft. Forelæser: lektor i kemisk biologi Thomas Bjørnskov Poulsen, Institut for Kemi, Aarhus Universitet
Sprog: dansk
Entré: gratis

Effektiv medicin er en af grundstenene i vores moderne samfund - faktisk er det svært at forestille sig at der engang fandtes en virkelighed uden fx antibiotika til behandling af infektioner eller kemoterapi til behandling af kræft.

Aftenens foredrag tager os på en rejse til molekylernes verden - til de af naturens egne medicinske stoffer som forskere har opdaget, fremstillet og forbedret over de seneste årtier med det primære formål at slå andre organismer ihjel som kan true vores helbred.
Mange af disse naturstoffers molekylestrukturer er så komplekse at de til stadighed udfordrer moderne teknologier når det kommer til at bestemme og manipulere med deres strukturer.

I foredraget vil du høre eksempler på hvorfra disse nyttige naturstoffer kommer og hvordan deres molekyler egentlig kan bygges - og ombygges.
Og du vil høre hvordan forskerne opnår forståelse af naturstoffers specifikke vekselvirkning med cellernes proteiner og hvordan forskerne dermed finder inspiration til at udvikle stoffer som har potentiale til få os til at leve længere samt inspiration til at finde nye typer medicin mod kræft.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Vis kort

Oversete Nyheder

Tor. d. 1. november 2018, kl. 19-20.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: Bibliotekshuset
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Camilla Berner fortæller om kunstprojektet "Oversete Nyheder". Ad omstændige veje havde Camilla Berner fået adgang i 2014 til Krinsen på Kongens Nytorv. En aktuel historie nu, hvor Krinsen igen er ved at være tilgængelig.

Mødested: Kvarterhuset, Jemtelandsgade, 1. sal glassalen. Tilmelding: pescha@kff.kk.dk

Arrangeret af Planteklubben på Amager -

Læs mere om Planteklubben på Amager HER

Planteklubbens program er støttet af Amager Øst/Vest Lokaludvalg
Vis kort

Børneteater: Små døde dyr

Søn. d. 4. november 2018, kl. 11-12.
Entré: 40 kr.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Frisk søndagsoplevelse for de 4-7-årige. Børneteater med Teater Fair Play efter Ulf Nilssons børnebog - aldersgruppe 4-7 år. En dag finder Ester og hendes lillebror en død humlebi. De beslutter sig for at begrave den og lave begravelsesfirmaet VBB: Verdens Bedste Begravelser - for dyr. Til en rigtig begravelse skal man bruge: En spade, pinde til kors, smukke gravsten, hammer og søm, små og store æsker, pensel og maling, blomster, blomsterfrø og digte! Og selvfølgelig nogle døde dyr. De finder blandt andet: En hane, ni mus, tre sild og en solsort, der hedder Lille Far. Deres legende univers fører til både jordnære og humoristiske refleksioner over livet og døden. Prisen er per person - både børn og voksne skal købe billet. Medvirkende: Henrik Steen Larsen og Henriette Rosenbeck Dramatisering: Robert Parr og Michael Ramløse Instruktion: Robert Parr Musik: Robert Parr og Michael Ramløse Scenografi: Tanja Bovin Teknik og værksted: Rune Rytter Claësson og Jakob Ebbe Plakat: Anne-lis Skipper Forlag: COLOMBINE TEATERFÖRLAG Stockholm
Vis kort
6 Nov Foredrag

Foredrag: Hvorfor ældes vi? (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tir. d. 6. november 2018, kl. 19-21.
Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Giver den nyeste molekylære forskning i aldring os koden til et langt og sundt liv? Måske. Hør om de mekanismer, der bestemmer at vi ældes, hvorfor vi ældes forskelligt samt hvordan vi sikrer os en alderdom med god livskvalitet. Forelæsere: lektor i aldringens molekylærbiologi Tinna V. Stevnsner og lektor i biogerontologi Suresh Rattan, Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Aarhus Universitet
Sprog: dansk og letforståeligt engelsk - alle illustrationer og tekster vil være på dansk
Entré: gratis

Vi ældes alle - det er en naturlig del af livet. Rynker og gråt hår er bare nogle af de mange tegn på aldringsprocessen. Forskningen har vist, at der ligger flere fælles mekanismer bag aldring, men det er bemærkelsesværdigt, hvor forskelligt alderen påvirker hvert enkelt individ. Nogle mennesker er både psykisk og fysisk friske til det sidste, mens andres vej mod livets ende præges af sygdom allerede tidligt i alderdommen.

Hvornår bliver vi ældre - biologisk set? Forskere forsøger at afdække de processer, der fører til at vi ældes - og hvorfor vi ældes forskelligt. Det sker på celleniveau, hvor forskerne studerer de molekylære mekanismer, som er fundamentet for liv og dermed også sygdom og aldring. Man kan for eksempel se at kromosomerne i gamle celler oftere mangler større eller mindre stykker af deres arvemateriale, DNA, når man sammenligner med kromosomerne i unge celler.

Kan den nyeste molekylære forskning i aldring give os koden til et langt og sundt liv? Hør hvorfor vi ældes og om de nyeste forskningsmetoder og resultater inden for den molekylære aldringsforskning.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Vis kort
7 Nov Foredrag

Historieklubben Amager - Besøg med rundvisning på Thorvaldsens Museum

Ons. d. 7. november 2018, kl. 16-18.
Entré: 50 kr.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Få en rundvisning på Thorvaldsens Museum. Første offentlige museumsbygning Museet åbnede 18 september 1848 som den første offentlige museumsbygning i Danmark. Det blev opført for at udstille Thorvaldsens livsværk af skulpturer. Thorvaldsen var en passioneret samler, så museet udstiller også hans omfattende samlinger af malerier fra hans egen samtid - og kunstværker og genstande fra den græske, romerske og ægyptiske oldtid. Derudover viser museet skiftende udstillinger, der uddyber aspekter af de permanente samlinger herunder også samtidskunst. På datoen for besøget afholdes Snedkernes Efterårsudstilling 2018 på Thorvaldsens Museum - med titlen: MONO - ET MØBEL MED HÅNDVÆRKSMÆSSIG FORSTÅELSE. Om Historieklubben Amager Historieklubben Amager laver 6 arrangementer i efterår/vinter 2018/19. Du kan købe adgang til de enkelte arrangementer for 50 kr., eller du kan købe et medlemsskab med adgang til alle 6 arrangementer for 150 kroner. Information om medlemskab i Historieklubben Amager
Vis kort
8 Nov Dokumentar

Filmklubben: Bag It (2010)

Tor. d. 8. november 2018, kl. 19-21.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Prøv at gå gennem en dag uden plastik! Filmklubben Nicholson præsenterer Bag It (2010) - instruktør: Suzan Beraza I denne rørende og ofte humoristiske dokumentar følger vi Jeb Berrier, som er en helt almindelig fyr, mens han begiver sig ud på en global rejse for at optrævle kompeksiteterne som eksisterer rundt om på kloden. Hvad der starter som en film om plastikposer udvikler sig til en omfattende undersøgelse om plastik og dets effekt på vores vandveje, oceaner og endda vores egne kroppe. Filmen viser hvad vi bruger, hvad vi køber, hvad vi spiser og endelig hvad vi smider væk. Vi ser hvordan denne 'plastikverdens' problemer endelig har indhentet os og hvad vi kan gøre ved det. I dag. Lige nu. Besøg af Plastic Change I forbindelse med visningen af 'Bag It', vil der komme en repræsentant fra Plastic Change og holde et oplæg. Plastic Change er en dansk miljøorganisation, som skaber opmærksomhed om konsekvenserne af den voksende forurening med plastik i havene og miljøet i det hele taget. Arrangementet laves i samarbejde med Miljøpunkt Amager. Varighed: 74 minutter - Vises uden danske undertekster
Vis kort
9 Nov Jazz

Amagerbro Jazz: Organic3 feat. Mathias Heise

Fre. d. 9. november 2018, kl. 20-22.
Entré: 100 kr./50 for studerende
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Et orgie af jazz, latin, souljazz, boogaloo og blues i den lækre koncertsal. Tæt og svedigt Vi tør godt love det bliver svedig souljazz, når fire af landets bedste jazzmusikere i et orgie af jazz, latin, souljazz, boogaloo og blues, mødes i den lækre koncertsal. De kalder sig Organic3 og som gæstesolist har de inviteret mundharpe-virtuosen Mathias Heise. Han har de sidste år tømt næsten alle pris-hylder, senest med Ben Webster Prisen. Den fine jazz-pris har bandets guitarist Uffe Steen også fået - og netop modtaget Årets Blues Live Pris. Omdrejningspunktet i Organic3 er en af landets mest markante hammondorgelspillere, Niels Ole Sørensen, der både er kapelmester og ophavsmand til en stor del af repertoiret. Esben Bach er én af de sjældne trommeslagere, der "synger" numrene med sit instrument. Line up *MATHIAS HEISE mundharpe *Niels Ole Sørensen (Hammond B3) *Uffe Steen (Guitar) *Esben Bach (Trommer)
Vis kort
13 Nov Foredrag

Foredrag: Vulkaner og samfund gennem tiderne (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tir. d. 13. november 2018, kl. 19-21.
Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Vulkanudbrud er voldsomme geologiske hændelser, men har de også påvirket menneskets historie? To forskere sætter geologisk og arkæologisk fokus på tre vulkanudbrud gennem tiderne og hvordan de har påvirket samfund - også i de nordiske lande. Forelæsere: professor i geoscience Christian Tegner, Institut for Geoscience, Aarhus Universitet og professor i miljøhumaniora Felix Riede, Institut for Kultur og Samfund og Institut for Bioscience, Aarhus Universitet
Sprog: dansk
Entré: gratis

Vulkanudbrud er voldsomme geologiske hændelser, men har de også påvirket menneskets historie? I dette foredrag vil du høre tre udvalgte casestudier af netop hvordan vulkaner har påvirket samfund.

Med udgangspunkt i de seneste års forskning sætter de to forskere geologisk og arkæologisk fokus på tre vulkanudbrud gennem tiderne: udbruddet af vulkanen Laacher See i Tyskland for 13.000 år siden, vulkanudbruddet på øen Santorini i Middelhavet for knap 3.600 år siden samt på en stribe sammenfaldende vulkanudbrud i det sjette århundrede af vores egen tid.

Det er ikke svært at regne ud at planter, dyr og mennesker som levede i nærheden af disse voldsomme katastrofer blev voldsomt påvirket, men meget tyder på at vulkanernes arm til tider var meget lang: evidens fra is-kerner, træringe og arkæologiske fundsteder fortæller om indvirkninger på folk og fæ langt væk fra udbruddenes epicentre. I alle tre tilfælde kan der eksempelvis trækkes tråde til ændringer i samfundene i de nordiske lande - på godt og ondt.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Vis kort