Dato

Genre

Søg


Vælg en eller flere genrer

Kvarterhuset

Kvarterhuset

Jemtelandsgade 3
2300 København S
Tlf: 8232 5532 Fax: 8232 5530
Hjemmeside
Åbent: Man-fre kl. 09-16.

Kvarterhuset i Jemtelandsgade er et kulturelt samlingssted for Holmbladsgade-kvarteret på Amager. Huset byder på koncerter, familieforestillinger, filmvisninger, udstillinger, foredrag, kurser, debatmøder, workshops m.m. Her er også mulighed for at leje mødelokaler, sal eller den Pavillonen på Prags Boulevard. I Kvarterhuet finder du: Kvarterhusets sekretariat, Sundby Bibliotek, Agendacenter Sundbyøster, Amager Ungdomsskole, Lines Babyrytmik, Det Boligsociale Partnerskab, Kulturelt netværk, Frivilligcentret Netvirket, Projekt Ældres Netværk, Kontaktudvalget for frivilligt Socialt arbejde i KøbenhavnViser 16 events fra/efter 19. feb. 2018

19 Feb Jazz

Vinterjazz 2018

Tir. d. 6. til lør. d. 24. februar 2018, kl. 13.30-23.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Så er vinterjazz programmet klar. Amagerbro Jazz og Amardillo Events har i fællesskab sammensat et fantastisk program. Program for vinterjazz: 8/2 er der dobbeltkoncert. kl. 20 'Thin Mint' kl. 22 'Parabol' 9/2 er der dobbeltkoncert. kl. 20 'The Mastery of Marc Mommaas and Nikolaj Hess. kl. 22 'Luft/Westergaard/Bruun trio' 10/2 kl. 20 'Karolines kapel' 23/2 kl. 20 'Magnus Thuelund - Melody Project Quintet' 24/2 kl. 20 'Mono Trio' Du kan finde mere info om de enkelte koncerter på billederne øverst på denne side
Vis kort
19 Feb Foredrag

Historieklubben 5: Københavns Stadsarkiv UDSOLGT

Man. d. 19. februar 2018, kl. 15.30-17.
Entré: 50 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Stadsarkivaren, Peter Wessel Hansen, viser rundt i Stadsarkivet. Arrengementet er desværre UDSOLGT. Se Stadsarkivet som du normalt ikke ser det Rundvisning ved Peter Wessel Hansen, arkivar og ph.d. i historie, forsker i Københavns og fattigdommens historie. Arrangementet, der tager 1-1½ time, byder på en rundvisning i arkivet - også de steder, hvor publikum normalt ikke kommer. Vi skal se udvalgte arkivalier fra Stadsarkivets samlinger, der rummer alt fra middelalderpergamenter til Folkeregisterkort. Hør historierne Han vil desuden fortælle en række historier, der bygger på arkivalier fra Stadsarkivets samlinger, og som vil bringe os helt tæt på fortidens mennesker og begivenheder. Vi mødes i Rådhushallen, indgangen ved Stadsarkivet. Medlemskab af historieklubben Det enkelte arrangement koster altid 50 kroner. Hvis du er interesseret i 3 eller flere af arrangementerne, kan du købe medlemskab for 150 kroner, som giver adgang til alle 6 arrangementer
Vis kort
20 Feb Foredrag

Foredrag: På rumsafari blandt Mælkevejens planeter (via livestream fra AU)

Tir. d. 20. februar 2018, kl. 19-21.
Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Tag med på en svimlende opdagelsesrejse ud i Universet og hør om nogle af de fascinerende og helt anderledes verdener, som findes milliarder af kilometer borte. Aarhus-astronomerne deltager i NASA's mission, TESS, hvor et nyt rumteleskop opsendes i 2018. Foredrag ved professor i astrofysik Hans Kjeldsen, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet.

I aften kommer du med på en svimlende opdagelsesrejse ud i Universet og hører om nogle af de fascinerende anderledes verdener som findes milliarder af kilometer borte.

Med teleskoper placeret på satellitter i rummet har astronomer gennem de sidste godt 20 år opdaget flere tusinde planeter omkring andre stjerner end vores egen Sol. Disse planeter kaldes for exoplaneter. Exoplaneterne er ikke blot fjerne udgaver af de planettyper vi kender fra vores eget solsystem, men viser en fascinerende variation i opbygning, størrelse, overfladeforhold og baner om deres sol.

I foredraget "besøger" vi vandplaneter, klippeplaneter og gigantiske gasplaneter og hører om de forhold som findes på planeternes overflader og i deres atmosfære. Der findes glohede klippeplaneter hvis overflade er dækket af et flydende lavahav, og planeter som hovedsageligt består af flydende vand - et flere tusinde kilometer dybt hav. Andre exoplaneter har kulsorte skyer i en varm gasholdig atmosfære. Undersøgelserne af exoplaneterne har vist at vores eget Solsystems store gasplaneter som Jupiter og Saturn er sjældne, mens planeter på størrelse med Jorden findes i baner om stort set alle stjerner i Mælkevejen.

På det seneste har astronomernes nye fund af planeter, som minder om vores egen Jordklode, startet en diskussion af om disse nye verdener rummer mulighed for liv som vi kender det her på Jorden. Astronomerne ved Stellar Astrophysics Centre ved Aarhus Universitet har igennem en årrække været knyttet til NASA's rumteleskop Kepler og har i samarbejde med forskere verden over udnyttet det rumteleskop som er ombord i Kepler til at finde og undersøge nye exoplaneter.

Aarhus-astronomerne er også udvalgt til at deltage i NASA's næste exoplanet-mission, TESS, hvor et nyt rumteleskop opsendes i 2018. Desuden deltager Aarhus-forskerne i planlægningen af den europæiske PLATO-satellit som forventes at blive sendt i rummet i 2026. I foredraget vil Hans Kjeldsen fortælle om de seneste nye forskningsresultater og om de muligheder som både disse fremtidige rummissioner og de store jordbasserede teleskoper, som er under opførelse, åbner for.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Vis kort
27 Feb Foredrag

Foredrag: Relativitetsteori og gravitationsbølger (via livestream fra AU)

Tir. d. 27. februar 2018, kl. 19-21.
Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Hør om de gravitationsbølger som Einstein forudsagde med sin relativitetsteori for 100 år siden, som for første gang blev målt i 2015 og som blev hædret med Nobelprisen i fysik i 2017. Hør også eksempler på hvor eksotisk vores Univers i virkeligheden er. Foredrag ved professor i relativistisk fysik Ulrik Uggerhøj, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet.

Nobelprisen i fysik 2017 gik til tre fysikere som stod bag de første målinger af de såkaldte gravitationsbølger i efteråret 2015. Gravitationsbølgers eksistens blev forudsagt af Einstein allerede i 1916 - baseret på hans relativitetsteori - men var indtil 2015 kun målt indirekte.

Men hvad er gravitationsbølger, hvorfor blev Nobelprisen uddelt med de indledende ord "en begivenhed der rystede verden", hvorfor er det en markant begivenhed i astrofysikkens historie og hvad kan vi lære gennem observationer af disse bølger?

For at svare på disse spørgsmål, vil du først blive ført ind i fysikkens beskrivelser af bølger, elektromagnetisme og relativitetsteori - for at ende ud med at høre eksempler på hvor eksotisk det Univers som vi lever i, i virkeligheden er.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Vis kort
5 Mar Workshop

Gratis rygestopkursus

Man. d. 5. marts 2018, kl. 16.30-19.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Hold op med at ryge og få et tilskud på op til 1000 kr. til nikotin på dette rygestopkursus. Vind over nikotinmonsteret Har du lyst til at tage kampen op mod cigaretterne? Kvarterhuset lægger lokaler til et gratis rygestopkursus. Det starter Mandag d. 5.3. 2018 kl. 16.30-19 Få 1000 kr. i tilskud Du kan få tilskud på op til 1000 kr. til nikotinerstatning. Det er en professionel rådgiver fra Københavns Kommune, der underviser. Tilmeld dig på www.sundhed.kk.dk/rygestop eller ved at ringe til STOPLINIEN på 80 31 31 31. Vi mødes 5 gange i alt Vi mødes i alt fem gange og aftaler en fælles stopdato. På kurset taler vi om, hvordan du undgår at tage på, hvordan du holder fast i rygestoppet og meget mere
Vis kort

Koncert: Andreas Tophøj og Rune Barslund

Fre. d. 9. marts 2018, kl. 20-21.45.
Entré: 100 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Den prisbelønnede danske folkemusik-duo Andreas Tophøj & Rune Barslund spiller koncert i Kvarterhuset. Berejste herrer med violin og accordeon Andreas Tophøj og Rune Barslund, to af deres generations førende folkemusikere i Danmark, optræder med violin, accordeon, bratsch, whistle og vokal. Den velspillende duo med jyske rødder har efterhånden mange turnéer i både ind- og udland bag sig, og har de sidste par år indtaget England, Wales, Finland og Tyskland på spillesteder og festivaller. I 2018 kan også Skotland og Irland se frem til at få besøg af duoen når de bl.a. gæster Celtic Connections i Glasgow og Imbolc International Music Festival i Belfast. Ny dansk folkemusik Andreas og Rune beriger publikum med deres bud på ny dansk folkemusik, der er stærkt påvirket af musiktraditioner fra andre endnu mere regnfyldte, solbeskinnede og kolde himmelstrøg. Paletten med inspiration er fyldt op gennem lange ophold i Irland og Amerika, og gennem rejser og møder med nordiske og keltiske musikere og musikkulturer. Deres originale repertoire er formet i denne spændende musikalske smeltedigel, som også trækker tråde til deres andre bands - Kasír og Basco. Det er to erfarne herrer med et flot og medrivende sammenspil. Der kommer et album i 2018 - hør først ep'en "Fragments". Andreas og Rune udgav i foråret 2017 den digitale EP "Fragments", hvor også den internationalt anerkendte pianist Timo Alakotila (FI) medvirker på to skæringer. EP'en er et uddrag af duoens debut album, som udkommer i 2018. Duoen modtog prisen for "Årets Track" i 2012 ved Danish Music Awards Folk. Tre år senere blev Andreas i 2015 nomineret som "Årets Kunstner"
Vis kort
13 Mar Foredrag

Foredrag: Menneskedyret homo sapiens (via livestream fra AU)

Tir. d. 13. marts 2018, kl. 19-21.
Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Vi mennesker er et tilfældigt resultat af en broget evolutionsproces, og vi er en anatomisk rodebunke med lån af organer fra vores tidlige forfædre. Vores adfærd er i høj grad styret af menneskedyrets biologi og forhistorie og ikke vores frie vilje alene. Foredrag ved professor Peter Teglberg Madsen, Institut for Bioscience - Zoofysiologi, Aarhus Universitet.

Mennesket bliver af stort set alle kulturer set som et enestående toppunkt i en guddommelig skabelsesproces. Videnskabeligt set er Homo sapiens dog blot et mellemstort pattedyr med en lang og dramatisk udviklingshistorie. Kun gennem de sidste 30.000 år har det moderne menneske spillet en betydelig rolle på jorden.

Alle levende dyr på jorden i dag har det samme evolutionære ophav. Vi skylder en stor tak til en ubrudt række af succesfulde mødre, der over millioner af generationer har fundet mad og partnere, overlevet katastrofer, tilpasset sig klimaændringer, undgået rovdyr og bekæmpet parasitter.

Menneskets anatomi, fysiologi og adfærd er alle produkter af mere end én milliard års evolution fra de første flercellede organismer. Vi er i høj grad et tilfældigt udkomme af en broget evolutionsproces, hvor dagens vindere kan blive morgendagens tabere. Og vores udviklingshistorie og biologiske baggrund bør derfor være en vigtig del af vores selvforståelse.

Foredraget giver et indblik i vores fjerne evolutionshistorie og afdækker, hvilken anatomisk rodebunke menneskekroppen rent faktisk er. Vi har lånt en lang række af vores forfædres organer, som havde helt andre funktioner end vores nuværende. Du vil også høre eksempler på, hvordan vores adfærd i høj grad styres af menneskedyrets biologi og forhistorie - og altså ikke, som vi normalt foretrækker at tro, vores frie vilje alene.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Vis kort
15 Mar Andet

Kreative børn i børnebiblioteket - ÆSKEN

Tor. d. 15. marts 2018, kl. 15-18.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Det kreative værksted er åbent for alle børn og deres voksne. Det er ganske gratis, du skal blot møde op og være med. Påske special Vi laver påskepynt sammen. Vi skal også lege påskestafet, og smage på påskeharens æg. Bøger og hygge Der er også rig mulighed for at lege og hygge med gode bøger. Kaffe tørstig? Cafeen har åbent, så både kaffetørsten og frokost sulten kan blive stillet. Kig forbi til en hyggelig formiddags aktivitet for hele familien
Vis kort
20 Mar Foredrag

Foredrag: Jordens og livets udvikling (via livestream fra AU)

Tir. d. 20. marts 2018, kl. 19-21.
Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
Jordens udvikling har sat rammerne for livets udvikling, men de levende organismer har også påvirket Jordens geologiske udvikling ved at udnytte energien i Solens lys og overtage kontrollen med atmosfærens og oceanernes sammensætning og reguleret klimaet. Foredrag ved professor i geologi Minik Rosing, Geologisk Museum, Københavns Universitet.

Jordens og livets udvikling har spejlet hinanden gennem milliarder af år. Jordens udvikling har sat rammerne for livets udvikling, men de levende organismer har også påvirket Jordens geologiske udvikling.

Siden de levende organismer udviklede evnen til at udnytte energien i Solens lys, har livet overtaget kontrollen med atmosfærens og oceanernes sammensætning, reguleret klimaet, og måske endda haft en afgørende indflydelse på selve den faste Jords kemiske udvikling. Vi vil prøve at se på om livet i virkeligheden er den dominerende geologiske kraft på Jorden.

I foredraget vil du også blive præsenteret for en ny idé: at eksportere grønlandsk mudder til troperne. Minik Rosing og hans kolleger er ved at undersøge om man samtidig kan skabe et nyt, bæredygtigt erhverv i Grønland og revitalisere de forarmede landbrugsjorde i Troperne, og dermed skabe økonomisk vækst i fattige tropiske og subtropiske områder.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Vis kort
10 Apr Foredrag

Foredrag: Ig Nobel Prize: first laugh, then think (via livestream fra AU)

Tir. d. 10. april 2018, kl. 19-21.
Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kvarterhuset,
Jemtelandsgade 3, København S
The Ig Nobel Prize is awarded for "peculiar research" that at first make us laugh and then think deeply. Attend this lecture for a humor-filled dive into the prize-winning research and find the vital answers to e.g. "Can a Cat Be Both a Solid and a Liquid?". Lecture by the founder of the Ig Nobel Prize, Marc Abrahams, and three price winners.

The lecture is taught in English/Foredraget afholdes på letforståeligt engelsk.

We are again able to invite some of the researchers who have received the alternative Nobel Prize - the Ig Nobel Prize - to Aarhus University. It is hard to describe the Ig Nobel Prize and not least lectures of the price winners - it needs to be experienced. Here is a try though:
The award ceremony takes place every year in a blaze of publicity at a great gala ceremony at Harvard University, USA and is orchestrated by the founder of the prize, Marc Abrahams. The Nobel Prize brings into focus ten research results of the year that are exceptionally creative, unlikely and bizarre, though still serious. To put it in another way: The prize goes to "peculiar research" that in the first place makes us laugh and then afterwards gives us food for thought.

The prize covers a wide range of sciences, yet with main emphasis on natural science, medicine and social science. In general, the prizes are given to respected serious research which has been published in peer-reviewed scientific journals.

The evening will begin with a short lecture from the founder of the prize Marc Abrahams who, with a twinkle in the eye, will talk about the prize, the ceremony at Harvard University and some of the latest years prize winners and their research "which neither can or should be repeated". After this, the Ig Nobel Prize winners below will explain and perhaps demonstrate their prize-winning achievements:

Marc-Antoine Fardin, Laboratoire de Physique, ENS de Lyon, France - for using fluid dynamics to probe the question "Can a Cat Be Both a Solid and a Liquid?". (2017 PHYSICS PRIZE).

Alex Garcia-Faura, Institut Marquès, Spain - for showing that a developing human foetus responds more strongly to music that is played electromechanically inside the mother's vagina than to music that is played electromechanically on the mother's belly. (2017 OBSTETRICS PRIZE).

Minna Lyons University of Liverpool, United Kingdom - for amassing evidence that people who habitually stay up late are, on average, more self-admiring, more manipulative, and more psychopathic than people who habitually arise early in the morning. (2014 PSYCHOLOGY PRIZE).

Warning: The lectures are not suitable for the humourless. :-)

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Vis kort